proidea.ro catalog online de informatii produse

Scoala si cladirea multifunctionala din Brand, Vorarlberg, Austria


2017. decembrie 21.

Constructie ecologica dotata cu pompa de caldura Thermalia® si regulatorul de temperatura TopTronic® de la Hoval

Un sat de munte devine punct de referinta pentru ecologie
Brand, un sat de 700 de persoane din Vorarlberg, Austria, a ajuns pe primele pagini datorita noii sale scoli si cladirii multifunctionale, care este in prezent cea mai ecologica constructie publica din provincie. Municipalitatea incearca, de asemenea, sa furnizeze tuturor cladirilor comunale propria sursa de energie electrica si sa le echipeze cu sisteme bazate pe pompe de caldura.

Care sunt componentele acestei constructii noi?
Arhitectul, Christian Zottele, spune ca a folosit "forme foarte simple" prin pozitionarea a sase parti din lemn masiv pe o baza de beton. Piesele sunt complet deconectate intre ele atat static, cat si acustic; insa, ca unitate exterioara, ele formeaza noua "inima" a municipiului Brand.
Camere pentru copii, muzica si coruri
Mai mult de 20 de copii frecventeaza acum scoala primara si aproape la fel de multi participa la gradinita. Cladirea gazduieste, de asemenea, un grup de joaca si o cantina scolara. In plus, o scoala de muzica opereaza in incinta, iar o multime de coruri folosesc facilitatile ca spatiu de repetitie.
Locuitorii satului i-au dat propriul nume cladirii moderne - care impartaseste in acelasi timp legaturile cu metodele traditionale de constructie a vaii: "Zemmako" - un termen in dialectul lor care se coreleaza cu verbul german "zusammenkommen" care se traduce aproximativ ca "venind impreuna".

Aceasta cladire este de trei ori mai silentioasa decat cladirile conventionale
Prin modelarea simpla si tehnologia sa acustica sofisticata, cladirea este linistita, ceea ce este esential in mediile de invatare ale copiilor.
Linistea se datoreaza si materialelor de constructie utilizate; toate acestea sunt netratate si, prin urmare, sunt, de asemenea, complet reciclabile. Cladirea "Zemmako" din Brand este, prin urmare, constructia noua cea mai ecologica din Vorarlberg de pana in prezent: realizeaza 976 de puncte ecologice din maxim 1000.
Municipalitatea Brand abordeaza ecologia cu toata seriozitatea. Autoritatea locala si-a comandat propria hidrocentrala pentru a genera energie electrica si isi urmareste viziunea de a furniza toate cladirile si facilitatile publice, cum ar fi iluminatul stradal, cu propria sa sursa de energie electrica.

Toate drumurile duc catre… o pompa de caldura
Raspunsul a fost, prin urmare, evident - in loc sa furnizeze cladirea cu caldura prin intermediul unui sistem de incalzire cu biomasa, de exemplu, autoritatea locala a optat pentru utilizarea unei pompe de caldura compacte ce economiseste spatiu important. Noua sonde, care ating fiecare o adancime de 100 m, furnizeaza energia pentru generarea de caldura.
Brand a optat pentru pompa de caldura Hoval Thermalia® twin (42). "Datele sale despre performanta nu numai ca arata bine in catalog, ci sunt, de asemenea realizate cu succes", spune Michael Domig, primarul si inginerul pentru incalzire. Avand in vedere faptul ca poate monitoriza sistemul online prin TopTronic®, se simte protejat impotriva defectiunilor.

Cladirea noua economiseste resurse importante
Satul Brand ar fi putut, de asemenea, sa renoveze cele doua cladiri separate care au existat inainte: scoala primara si gradinita. Scoala primara, construita in 1951, a consumat 4000 de litri de ulei industrial, iar sistemul de incalzire electrica al gradinitei, construit in 1979, a dus la costuri anuale de peste 10.000 de euro.
Comparativ cu lucrarile de renovare, noua cladire - care ofera, de asemenea, mai mult spatiu si pentru alte scopuri - a fost cu doar 10% mai scumpa. In schimb, costurile de operare sunt acum mai mici: cu ajutorul pompei de caldura Hoval Thermalia® twin (42), casa pasiva necesita o putere termica de doar 13 kWh/(m² EBFa), confirmata de jurnalul de bord al cladirii municipale. Cheltuielile anuale de incalzire se ridica acum la numai 1500 €.


In cazul in care doriti sa aflati mai multe despre pompa de caldura Thermalia® si despre regulatorul de temperatura TopTronic®, faceti clic pe pozele prezentate mai jos sau cereti oferta de pret ori alte informatii de la persoana de contact a firmei Hoval Srl, folosind butonul corespunzator.
 

Produs
Firma
Sediu: RO-077190 Ilfov, Voluntari, sos. Pipera-Tunari nr 4 E-F, etaj 2, camera 1
Telefon: +40 21 410 3000
Fax: +40 21 410 3044
Mobil: +40 72 245 5969
E-mail:
Web: www.hoval.ro
Valeriu Timofan
director general  
   
   
   
   
Hoval Srl este reprezentanta grupului de firme Hoval, producator de echipamente de incalzire si ventilatie: cazane de apa calda cu focar presurizat, in gama de putere 50-6000kW; cazane murale de apa calda in condensatie, in gama de puteri 12-120kW; cazane de apa calda in condensatie, in gama de puteri 15-2300kW; sisteme de producere a apei calde menajere; sisteme solare; pompe de caldura; cazane industriale de apa calda si fierbinte in gama 3000-10.000kW; sisteme de climatizare- ventilatie pentru spatii industriale si comerciale (hale de productie, depozite, hangare, sali expozitie, piscine).
Denumiri marca: Hoval
Stire
Noua generatie a cazanelor si pompelor de caldura Hoval
2015.10.12    
Automatizarea cazanelor cu ajutorul noului regulator de temperatura TopTronic® E
2015.10.01    
Cuvinte cheie:  thermalia  pompa  pompe  caldura  sursa  energie  sol  apa  hoval  toptronic  t  regulator  regulatoare  temperatura  sistem  sisteme  reglare  termostat  incalzire  ecologic  brand  vorarlberg  austria  scoala  cladire  ecologica  ecologice  multifunctionala  multifunctionale