proidea.ro catalog online de informatii produse

Testul focului: gips-carton Siniat vs OSB - Video


2017. septembrie 06.

Vezi de ce trebuie folosit gips-cartonul, nu placile OSB


Tipuri de placi testate:
NIDA Flam - placa gips-carton rosie
NIDA Hydroflam - placa gips-carton verde

Concluzie:
Placile de gips-carton se utilizeaza in multiple sisteme agrementate. Ofera protectie foarte ridicata impotriva focului, a umiditatii sau impotriva zgomotului in functie de cerintele necesare in cadrul oricarui proiect. Cuvantul cheie este agrementarea, care este o garantie a performantelor sistemelor. In afara de asta, proiectele carora li se impune de catre autoritati rezistenta la foc nu vor putea fi deschise publicului larg, daca nu au sisteme agrementate. In cazul Siniat, pentru a obtine agrementul, orice proiect trebuie supervizat de echipa tehnica Siniat.
Placile de OSB nu sunt agrementate intr-un sistem; anumite performante in cadrul aplicatiilor in care se utilizeaza OSB-ul, sunt greu de demonstrat fara o documentatie agrementatata. Placile OSB au o utilitate mai redusa decat placile de gips-carton. Este recomandat mai ales in cadrul constructiilor noi cu structura de lemn; avand rezistenta mecanica ridicata OSB are si rol de rigidizare.

In schimb, sistemele de gips-carton au aplicatii si sunt recomandate in toate tipurile de constructii, fiind sisteme independete, autoportante si foarte usor de montat si finisat.
Cele doua placi au la baza fabricarii lor materiale diferite, gipsul si lemnul, si au proprietati diferite, fiind gandite pentru a fi utilizate in anumite aplicatii, in functie de cerintele proiectului. De aceea, este foarte important sa fie respectate recomandarile expertilor tehnici.


In cazul in care doriti sa aflati mai multe despre placile de gips-carton Siniat, faceti clic pe pozele prezentate mai jos sau cereti oferta de pret ori alte informatii de la persoana de contact a firmei Etex Building Performance SA, folosind butonul corespunzator.
 

Produs
Firma
Sediu: RO-030857 sector 3, Bucuresti, str. Vulturilor, nr. 98, etaj 5
Telefon: +40 31 224 0100
Fax: +40 31 224 0101
E-mail:
Web: www.siniat.ro
Bogdan Tulbure  
manager tehnic si marketing  
   
   
   
Siniat Romania este membra a grupului ETEX, unul dintre cei mai mari producatori si furnizori mondiali de materiale de calitate si solutii pentru constructii.

Siniat este unul dintre liderii locali in solutii pentru constructii, iar in Romania detine doua fabrici, in care produce placi de gips-carton (la Turceni, judetul Gorj) si ipsos (la Aghiresu, judetul Cluj).

Fabrica de la Turceni a fost deschisa oficial in luna octombrie 2015, in urma unei investitii de 50 milioane de euro, si este cea mai mare fabrica de placi de gips-carton din Romania. Deschiderea acestei fabrici pozitioneaza Siniat Romania drept singura companie care foloseste gipsul rezultat din procesul de desulfurare a gazelor de la o centrala termoelectrica, in acest fel ajutand la protejarea mediului inconjurator si contribuind la sustenabilitatea pe termen lung a propriilor operatiuni.

Compania furnizeaza produse si sisteme de gips-carton pentru numeroase proiecte, precum: sali de cinema, industria hoteliera, cladiri de birouri, spitale, institutii de invatamant si facilitati sportive, centre comerciale si rezidentiale.
Denumiri marca: Siniat
Alte stiri in categoria de produse Placa de constructie
Alte stiri in categoria de produse Placa de constructie, produs semifinit, material de baza
Alte stiri in categoria de produse Constructii
Cuvinte cheie:  siniat  etex  test  comparatie  rezistenta  foc  gipscarton  gips  carton  osb  nida  flam  hidroflam  hydroflam